TERUG

Mobiele abonnementen helpen Dopingautoriteit bij controles

Er is de laatste tijd veel te doen rondom doping. Vooral in het wielrennen blijft het onderwerp de gemoederen bezighouden. In Nederland vormt de Dopingautoriteit de spil in de controles van sporters. Controleurs zijn voortdurend op pad en daarbij is goede mobiele bereikbaarheid én een data-abonnement onontbeerlijk!

De Dopingautoriteit is een van de belangrijkste schakels in het bestrijden van dopinggebruik van sporters. De organisatie streeft naar een dopingvrije sport in Nederland. De stichting werkt in opdracht van het ministerie van VWS en de sportkoepel NOC*NSF en werkt samen met sportbonden en anti-dopingorganisaties in binnen- en buitenland.

Een van de belangrijkste manieren om dopinggebruik te bestrijden is de controle op locatie. Topsporters zijn verplicht om de Dopingautoriteit op de hoogte te brengen van hun verblijfplaats. Zo moeten zij onder meer aangeven waar ze zich bevinden (‘whereabouts’) met trainingen, maar ook met vakanties en andere tijden dat ze niet thuis zijn. Er kunnen te allen tijde controles plaatsvinden, en daarvoor zijn de controleurs van de Dopingautoriteit voortdurend op pad.

Zij maken daarbij gebruik van mobiele data-abonnementen van KPN. Trends verzorgde voor de Dopingautoriteit daarvoor 35 mobiele data-abonnementen, waarmee de controleurs altijd op het netwerk in kunnen loggen en ze de meest recente ‘whereabouts’ ter plekke kunnen controleren. Ze profiteren hiermee van het sterke datanetwerk van KPN, zodat ze in het veld nooit voor verrassingen komen te staan. 

Voor de staf van de Dopingautoriteit raadde Trends abonnementen van Vodafone aan. Trends onderstreept hiermee zijn provider-onafhankelijkheid en geeft in dergelijke gevallen altijd advies op maat. Directeur Herman Ram is een van de gebruikers van een mobiel spraak-abonnement van Vodafone: “Ik ben vaak onderweg als directeur én woordvoerder van de Dopingautoriteit. Ik beweeg me daarbij veel in het buitenland en vooral in Europa.”

Trends adviseerde voor Herman Ram een Vodafone Red Business abonnement, inclusief een onbeperkte flat-fee bundel, waarmee hij kan bellen in 43 landen, zonder bijkomende kosten. Ook de ontvangst is daarbij naadloos geregeld via optimale roamingcontracten, aangezien Vodafone in bijna alle landen een sterke vertegenwoordiging heeft. Ook hoeft hij zich geen zorgen te maken over internet via zijn BlackBerry.

Trends regelde de overgang van het abonnement van KPN naar Vodafone zodanig, dat Ram geen moment onbereikbaar was. Het  advies dat Trends gaf was geheel onafhankelijk, omdat geen enkele provider een streepje voor heeft bij Trends. Als extra service biedt Trends zeer korte lijnen ingeval van problemen. De klant komt direct bij de account manager van Trends terecht en niet bij de klantenservice van de providers. Van deze service heeft Ram nog geen gebruik hoeven maken.

Meer informatie over de Dopingautoriteit: www.dopingautoriteit.nl

 

 Neem contact op met onze medewerkers

Stuur een mail

voor meer informatie of een afspraak

mail