TERUG

Sponsoring van Trends ICT Groep maakt Hockeyclub Leonidas volledig connected!

De Rotterdamse hockeyvereniging Leonidas groeide enkele jaren geleden flink uit haar jasje. Niet ver van de oude locatie liet de club een moderne faciliteit aanleggen, van alle gemakken voorzien. Trends verzorgde het communicatiesysteem. 

De Rotterdamse hockeyvereniging Leonidas is het afgelopen decennium spectaculair gegroeid, van 1000 naar ruim 2150 leden. Logisch dat het oude complex van de club aan de Kralinger Esch veel te klein geworden was. In 2010 werd begonnen met de aanleg van een nieuwe sportfaciliteit aan de andere kant van de weg. De club wilde een duurzaam gebouw, maar met behoud van de sfeer van het oude clubhuis.

Hart van het nieuwe complex van Leonidas is het hypermoderne clubgebouw dat is voorzien van alle mogelijke technische snufjes. Zo is er een systeem van led-verlichting in het gebouw, dat met behulp van iPads kan worden ingesteld. De veldverlichting en bewatering met grondwater is geheel geautomatiseerd en het elektriciteitsnetwerk van het gebouw wordt gevoed door 330 grote zonnepanelen, samen goed voor 77 duizend kWh per jaar.

Optimaal
Natuurlijk past in zo’n modern gebouw alleen een state-of-the-art communicatienetwerk. Trends legde in het nieuwe clubhuis een innovatieve infrastructuur aan voor telecommunicatievoorzieningen

Daarbij werd ook alle benodigde hardware – waaronder telefoons en servers – geleverd. Voor de telefooncentrale kozen Trends en de hockeyclub voor een Siemens OpenScape telefoniesysteem.

Siemens OpenScape is een flexibele, schaalbare oplossing voor het inrichten van een telefooncentrale. Niet alleen grote ondernemingen, maar ook het MKB of, zoals in dit geval, een sportclub profiteren optimaal van de communicatievoorzieningen in Siemens OpenScape. Het naar behoefte bijschakelen van nummers, het juist routeren van binnenkomende gesprekken zijn functionaliteiten die voor organisaties van elk formaat belangrijk zijn. Siemens OpenScape bevat ook standaard voorzieningen voor het gebruik van VoIP. Binnenkort zal Trends de hockeyclub dan ook voorzien van SIP-trunks van oneCentral, waarmee de club flink op de kosten van internet en telefonie kan besparen.

Hotspot
Het clubgebouw van Leonidas bevat op de bovenverdieping ook een kinderdagverblijf en een buitenschoolse opvang, die moeiteloos worden ingepast in het communicatiesysteem. Trends zorgde ook voor een draadloze netwerkverbinding door het hele gebouw, inclusief een hotspot voor bezoekers.

Voorzitter van Leonidas Fred Nederlof is verguld met het gebouw én de interne voorzieningen. “Omdat we helemaal blanco begonnen, konden we alles precies zo maken als we zelf wilden. Voor ons betekende dat kiezen voor een duurzaam gebouw, maar mét de modernste voorzieningen op ICT-gebied. Samen met Trends hebben we dat laatste perfect ingevuld.”

Schaatsbaan

Leonidas werd opgericht in 1934 als familievereniging. Nu, na de verhuizing, deelt de club het sportpark met enkele Rotterdamse voetbalverenigingen. Bijzonder is dat de stichting die het sportpark beheert, Stichting Sportland, plannen heeft om in de winter het park te voorzien van een echte 400-meter schaatsbaan. Deze overdekte baan zal niet onderdoen voor de ‘echte’ schaatsbanen in binnen en buitenland en moet in de maanden december tot met februari open zijn. Daarna wordt deze afgebroken en kunnen de onderliggende hockeyvelden weer worden benut.

 

Meer informatie over Leonidas: http://www.leonidas.nl.

Meer informatie over de schaatsbaan: http://www.schaatsbaanrotterdam.nl

 


Neem contact op met onze medewerkers

Stuur een mail

voor meer informatie of een afspraak

mail