TERUG

Telefoonnota analyseren bespaart Corderius College veel geld!

Het Corderius College in Amersfoort is een scholengemeenschap voor mavo, havo, atheneum en gymnasium. Met 1500 leerlingen is het een grote gemeenschap, waar heel wat gecommuniceerd wordt, intern maar ook extern. Trends deed een analyse van de gespreksgeschiedenis van het college en ontdekte dat daar direct geld bespaard kon worden.


Het Corderius College was op zoek naar een vervanging voor de bestaande telefooncentrale. Tijdens de gesprekken met Trends kwam al snel naar voren dat de scholengemeenschap ook heel graag wilde besparen op de gesprekskosten. Trends deed een uitgebreide analyse van de telefoonrekeningen van het college over de afgelopen jaren. Daarbij bleek dat de gesprekken die plaatsvinden vanuit de school naar vaste en mobiele nummers voor het overgrote deel heel kort zijn.

 

Afrekenen per seconde

Het realiseren van een forse besparing was voor Trends dan ook bijzonder eenvoudig. Door het aanbieden van een abonnement met gesprekken zonder starttarief en afrekenen per seconde, was Trends in staat om ruim 100 euro per maand te besparen op de kosten voor vaste telefonie. Daarbij realiseerde Trends een VoIP-verbinding van provider oneCentral, op een Siemens OpenScape Office centrale. Het Corderius College heeft Trends nu ook verzocht om een tarievenvoorstel te doen voor mobiele telefonie. Baldwin Sittrop, Account Manager bij Trends: “Analyseren van de telefoonnota’s over de afgelopen periodes loont bijna altijd de moeite en kan directe besparingen opleveren op de gesprekskosten.”

 

OpenScape Office

Siemens OpenScape is een flexibele, schaalbare oplossing voor het inrichten van een telefooncentrale. Niet alleen grote ondernemingen, maar ook het MKB of, zoals in dit geval, een scholengemeenschap profiteren optimaal van de communicatievoorzieningen in Siemens OpenScape. Het naar behoefte bijschakelen van nummers, het juist routeren van binnenkomende gesprekken zijn functionaliteiten die voor organisaties van elk formaat belangrijk zijn.

 

Wilt u weten of uw tarieven wel passen bij uw belgedrag? Laat kosteloos uw nota’s analyseren door onze experts en kijk of u ook direct geld kunt besparen! http://www.trends.nl/contact

 

 

Meer informatie over het Corderius College: www.corderius.nl

 


Neem contact op met onze medewerkers

Stuur een mail

voor meer informatie of een afspraak

mail